Havsutsikt. Köparna av banklokalen i Träslövsläge får ett strandnära boende och ett eget bankvalv.
Havsutsikt. Köparna av banklokalen i Träslövsläge får ett strandnära boende och ett eget bankvalv.

Banklokaler blir privatbostäder

Båda Varbergs Sparbanks avvecklade lokala kontor i Skällinge respektive Träslövsläge har sålts. De tidigare banklokalerna blir nu privatbostäder.

ANNONS
|

Som HN tidigare har berättat har Varbergs Sparbank stängt de lokala kontoren i Bua, Skällinge och Träslövsläge. Anledningen till detta är enligt bankens företrädare att kundernas beteende förändras. Mobilt bank-id blir vanligare och färre använder kontanter. Beslutet har väckt starka reaktioner och kritik som framförts är att detta drabbar främst äldre personer. Sedan tidigare har det varit klart att lokalen i Bua tas över av ett transportföretag.

Bankvalv

Nu är lokalerna i Skällinge och Träslövsläge också sålda. I båda fallen är det privatpersoner som har köpt.

– Det finns bankvalv i båda lokalerna och vi frågade oss om det var ett plus eller minus. En del intressenter fanns, både privatpersoner och företag. Det var företag som håller på med webbhandel och hade behov av att förvara värdefulla grejer i ett lager. För dem hade bankvalvet varit passande men villapriserna här överträffade deras förväntningar, säger Martin Birgersson, mäklare Fastighetsbyrån.

ANNONS

Priset steg

Enligt sajten boli.se låg det sista budet som gavs för lokalen i Träslövsläge på 5,1 miljoner kronor. Utropspriset var 4 995 000 kronor. Inflyttning kommer att ske till hösten.

För lokalen i Skällinge som byggdes 1980 gavs slutbudet 1,55 miljoner kronor. Utropspriset var 995 000 kronor. Köparen tillträdde förra veckan.

ANNONS