Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

Byggnaderna på fastigheten Åkaren är i dåligt skick.
Byggnaderna på fastigheten Åkaren är i dåligt skick.

Avgörande närmar sig för Åkaren

Fastigheten Åkaren är i dåligt skick. Inom ett par veckor ska beslut fattas om Varbergs Bostads AB ska ta över. – Vi måste ordna för personerna som bor där, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande.

I fastigheten Åkaren som ligger centralt placerad i Varberg där Östra Långgatan korsar Södergatan finns tolv mindre lägenheter som används av socialförvaltningen till akutboende.
Dessutom hyrs 15 lägenheter ut till personer som beviljats sociala hyreskontrakt. Här finns också socialförvaltningens missbruksenhet.
I den lokalförsörjningsplan som serviceförvaltningen har tagit fram föreslås Åkaren säljas till Varbergs Bostads AB.
– Inget beslut har fattats ännu men det förs en dialog mellan Varbergs Bostads AB och samhällsutvecklingskontoret. Vi vill ha hjälp att lösa situationen för dem som bor där. Fastigheten skulle kunna förädlas och förtätas, säger Ann-Charlotte Stenkil.

I lokalförsörjningsplanen står det att de 15 lägenheterna socialförvaltningen hyr ut i andra hand behöver ersättas med bostäder hos fastighetsägare som bygger i nyetablerade områden.
Kommunen ska tilldelas var tionde lägenhet i områden som Falkenbäck, Mandarinen och Marmorlyckan. Men socialförvaltningen har önskemål om lägenheter som inte bara är nyproducerade eftersom de blir för dyra för socialnämndens målgrupper.

Läs mer:
Åkaren - "huset som gud glömde"

Lagerstedt (C) avfärdar larm från boende

Inga besked från Stenkil om fastigheten Åkaren

MEST LÄST