Världens reaktioner efter Trumps tal

ANNONS
|

I går höll Donald Trump ett uppmärksammat tal på Melbourne-Orlandos flygplats i Florida.

Trumps möte startade med att presidentfrun Melania Trump ledde en bön och höll ett kort tal. Därefter tog hennes make vid. Han började med att attackera media och gick sedan över till att ta upp en ospecificerad incident som skulle ha inträffat under fredagen i Sverige om som utgör ett exempel på hur illa det kan gå.

– Vi måste hålla vårt land säkert. Se på vad som hänt i Tyskland, se vad som hände i går i Sverige. Sverige? Det kunde ni inte tro va?Vem hade kunnat tro det? De tog in en massa människor, och fick fler problem än de trodde var möjligt, utbrast Trump under talet.

ANNONS

Referensen till Sverige kom i samma andetag som Trump nämnde Paris och Bryssel, medan han pratade om terrordåd och strängare kontroll av vilka som tar sig in i USA. Vilken händelse i Sverige som Trump refererar till är minst sagt oklart, eftersom Trump inte förtydligade vad han syftar på. Trump beskrev även Sverige som ett land med "problem de inte trodde var möjliga" på grund av invandringen.

LÄS MER:Carl Bildt: "Vad har han rökt?"

"Vi tittade på Melodifestivalen"

Vad den här händelsen är, är dock okänt.

På Twitter strömmar det tweets där människor skämtar om Sverige-referensen och flerahashtags, bland annat #lastnightinsweden och #whathappendinsweden,har skapats där frågor kring vad presidenten syftar på står i fokus.

"I fredags började sportlovet", skriver en, "flera hundra människor skadades av knäckebröd" skriveren annan.

"Vi tittade på Melodifestivalen med grannarna, fruktansvärt!", skriver en tredje.

ANNONS