Tre döda i USA efter masskjutning

ANNONS
|

En misstänkt man har gripits av polis efter att ha skjutit ihjäl tre personer, enligt AP.

Mannen skaha börjat skjuta mot ett fordon, därdet första dödsoffret befann sig.Sedan förflyttade han sin längs en gata och avlossade flera skott längs vägen. Mannen ska ha skjutit mot flera personer vid flera olika platser, uppgerNBC.

En person dödades när denne gick längs vägen, medan det tredje offret dödades på en parkering inärheten av ettkatolskt välgörenhetscenter,enligt NBC.

Koppling till mord

Polisen i Fresno, Kalifornien, kallar händelsen för ett hatbrott, uppger CNN. Den misstänkte gärningsmannen ska tidigare ha uttryckt hat mot vita människor och myndighetspersoner, enligt polisen. De tre offren valdes ut på måfå men var alla vita.

ANNONS

– Vi tror inte att detta är terrorrelaterat. Det här baseras endast på rashat, sa JerryDyer, polischef i Fresno, Kalifornien, till CNN.

Kriminell bakgrund

Enligt AP var gärningsmannen efterlyst sedan tidigare för inblandning i ett mord på en säkerhetsvakt på ett motell i Fresnoförra veckan. Polisen i staden har tillkallat FBI för att få hjälp med utredningen.

Enligt den lokala polisen ska gärningsmannen ha ett kriminellt förflutet och är tidigare straffad för bland annat brott mot vapenlagenoch narkotikabrott.

ANNONS