Den 17-årige skolskytten Nikolas Cruz i domtol efter att han skjutit ihjäl 17 människor.
Den 17-årige skolskytten Nikolas Cruz i domtol efter att han skjutit ihjäl 17 människor.

Skolskytten extremt hatisk på Instagram

Skolskytten Nikolas Cruz som i onsdags sköt 17 människor på en gymnasieskola i Florida har uttryckt extremt rasistiska och antisemitiska åsikter på Instagram.

ANNONS
|

Däremot verkar han inte – som tidigare har rapporterats – ha varit med i en vitmaktgrupp, enligt CNN som har undersökt 19-åringens vanor på sociala medier.

Cruz gick i augusti med i en sluten grupp på bilddelningstjänsten Instagram. Gruppen delar sedan bilder och chattar med varandra och i huvudsak deltar sex personer inklusive Nikolas Cruz.

Budskapen i gruppen är extremt rasistiska och Cruz skriver bland annat att han "hatar judar, svarta och migranter" och vid ett tillfälle skriver Cruz att han är glad att han aldrig träffade sin biologiska mor (han är adopterad) eftersom hon var judinna.

ANNONS

Han uttrycker också hat mot vita kvinnor som har "relationer över rasgränserna" eftersom de är "förrädare". Och när en annan gruppmedlem uttrycker hat mot homosexuella svarar Cruz med uppmaningen "skjut dem i bakhuvudet".

Enligt CNN-granskningen skriver Cruz flera gången också om vapen och han har lagt in bilder på sig själv när han skjuter. Vid ett tillfälle skriver han: "Jag tror att jag kommer att döda människor".

TT

ANNONS