Ett mordfall i staden Tacoma i den amerikanska delstaten Washington kanske är på väg att lösas via dna. Arkivbild.
Ett mordfall i staden Tacoma i den amerikanska delstaten Washington kanske är på väg att lösas via dna. Arkivbild.

Servett kan lösa 32 år gammalt mordfall

Ett 32 år gammalt mordfall i staden Tacoma i den amerikanska delstaten Washington kan vara på väg att lösas. En 66-årig man har gripits misstänkt för våldtäkten och mordet på en 12-årig flicka 1986.

ANNONS
|

Polisen fick upp ögonen för mannen sedan dna som tekniker lyckats få fram från brottsplatsen kunde kopplas till dna-information som användare lägger upp på släktforskningssajter. På så sätt kunde polisen hitta två bröder som eventuellt kunde misstänkas för brottet.

Bröderna övervakades och till slut kunde en polis se hur en av de misstänkta använde en servett flera gånger och sedan slängde den. Servetten togs om hand och analyserades. Det visade sig att mannens dna kunde kopplas till mordet och den misstänkte greps. Mannen förnekar brottsmisstankarna.

Denna dna-metod användes även för att hitta den misstänkte "Golden State-mördaren" i Kalifornien i våras. I april greps en man i 70-årsåldern för en rad mord och våldtäkter som satte skräck i delstaten på 1970- och 1980-talen. Även han hittades via letande på släktforskningssajter.

ANNONS
TT-AFP

ANNONS