Polisen undersöker lastbilen.
Polisen undersöker lastbilen.

Nio döda efter misstänkt människosmuggling

Åtta människor har hittats döda i en lastbil i San Antonio i den amerikanska delstaten Texas, nära den mexikanska gränsen. Ytterligare en person avled senare på sjukhus. Polisen misstänker att det rör sig om människosmuggling.

ANNONS
|

Lastbilen stod parkerad på en parkeringsplats utanför ett varuhus. Det var efter att polisen fått ett samtal från en av de anställda i varuhuset som man upptäckte kropparna.

- Någon från lastbilen bad honom om vatten. Han kom tillbaka med vatten, ringde polisen och vi anlände till platsen och hittade åtta döda människor i lastbilens släp, säger William McManus, polischef i San Antonio, enligt nyhetskanalen CNN.

ANNONS

Förutom de döda hittades 30 skadade personer, varav 20 allvarligt skadade, som fördes till sjukhus. En av dem avled senare, skriver nyhetsbyrån AP som tidigare felaktigt angav att sammanlagt tio personer var döda.

Videobilder från övervakningskameror visar hur ett antal fordon tidigare anlänt till platsen för att plocka upp några av de personer i lastbilen som klarat sig levande, uppger polisen.

- Vi har ett fall av människosmuggling framför oss, sade McManus under en presskonferens, där han även uppgav att föraren av lastbilen har gripits, enligt AFP.

San Antonio ligger några timmars bilkörning från gränsen till Mexiko. Vädret i området har den senaste tiden varit varmt och torrt.

Tragedin är dessvärre inte den första i sitt slag. Vid flera tillfällen tidigare har migranter som korsat gränsen till USA dött när lastbilar de transporterats i övergetts av förarna.

TT

ANNONS