Mystiska Sverige-attacken: "Titta på i går"

ANNONS
|

– Vi måste hålla vårt land säkert. Se på vad som hänt i Tyskland, se vad som hände i går i Sverige. Sverige? Det kunde ni inte tro va?utbrast Trump plötsligt under sitt tal på Melbourne-Orlandos flygplats Florida.

Referensen till Sverige kom i samma andetag som Trump nämnde Paris och Bryssel, medan han pratade om terrordåd och strängare kontroll av vilka som tar sig in i USA. Vilken händelse i Sverige som Trump refererar till är minst sagt oklart, eftersom Trump inte förtydligade vad han syftar på. Trump beskrev även Sverige som ett land med "problem de inte trodde var möjliga" på grund av invandringen.

ANNONS

Började med att be

Trumps möte startade med att presidentfrun Melania Trump ledde en bön och höll ett kort tal. Därefter tog hennes make vid. Han började med att attackera media och gick sedan alltså över till att ta upp en ospecificerad incident som skulle ha inträffat under fredagen i Sverige om som utgör ett exempel på hur illa det kan gå.

– Vi vill ha folk som uppskattar oss och vårt lands traditioner. Vi vill inte ha folk med dåliga, dåliga idéer, säger han.

Trumps möte i Florida ses som starten på hans återvalskampanj inför 2020.Samtidigt som Donald Trump framträder i Florida väntas tiotusentals amerikaner samlas i protester över hela USA, visar en kartläggning av Facebookevent som NBC News har gjort.

ANNONS