Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  FN söker lyckan

  FN söker svaret på frågan "Vad är lycka?" i musikalisk form. Lagom till internationella lyckodagen på fredag har FN startat en kampanj för att få in bidrag till en spellista som ska skapas.

  Musikälskare i hela världen uppmanas att via sociala medier berätta vilka låtar som gör dem lyckliga. Låtskrivarna Ed Sheeran och James Blunt från Storbritannien och John Legend från USA, franske dj:n David Guetta och portugisiska popstjärnan David Carreira ska gå igenom förslagen och fastställa spellistan. Uppenbarligen ansågs inga kvinnor kompetenta att vara med och bestämma.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  De som vill bidra till spellistan uppmanas att använda hashtaggen #HappySoundsLike. Spellistan kommer att läggas ut på strömningstjänsten Mix Radio.

  FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon har redan avslöjat sin favorit: Stevie Wonders "Signed, sealed, delivered" från 1970. Han säger att sången är ett uttryck för hans förhoppningar om att FN:s klimatmöte i Paris senare i år ska bli framgångsrik.

  Internationella lyckodagen har instiftats på initiativ av Bhutan som i stället för bruttonationalprodukten använder invånarnas lycka som ett mått på välstånd. Dagen sammanfaller med vårens ankomst på norra halvklotet.