Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

En ambulans utanför akuten i Rockford efter att en skolskjutning inträffat på ett gymnasium i staden. Bild: COEUR D'ALENE PRESS OUT/ TT
En ambulans utanför akuten i Rockford efter att en skolskjutning inträffat på ett gymnasium i staden. Bild: COEUR D'ALENE PRESS OUT/ TT

En död och flera skadade vid skolskjutning i USA

Polis har larmats till ett gymnasium söder om staden Spokane, Washington, efter en skottlossning. Enligt myndigheter har en person dödats och minst tre personer skadats i händelsen, rapporterar AP.

Myndigheterna i delstaten Washington i nordvästra USA uppger att en person ska ha dödats och tre personer har skadats i en skjutning vid en skola, enligt nyhetsbyrån AP. 

Myndigheter uppger vidare att hotet nu har "eliminerats". Flera personer ska ha förts till sjukhus.

Det var vid ett gymnasium i staden Rockford söder om Spokane som skjutningen inträffade. Händelsen ska ha inträffat strax innan skoldagen startade. Föräldrar och elever som var på platsen stängdes in i skolbyggnader för strax efter att skotten avfyrats för att hållas i säkerhet, enligt den lokala tidningen The Spokesman-Review. 

En person gripen

Skolan är inte längre avspärrad och det är oklart vem som öppnat eld.

Men den lokala polisen i Spokane skriver på Twitter att en person har gripits. 

 

Som en försiktighetsåtgärd stängdes samtliga skolor i distriktet tillfälligt efter att larmet om skottlossningen kommit in. 

 

MEST LÄST