En anhållen och flera misstänkta efter upploppet

Under natten har det varit upplopp igen på Kronogården bland de grupperingar som slogs dagen innan – men denna gång attackerades även polisen. – En 23-årig man är anhållen misstänkt för våldsamt upplopp, säger Fredrik Brax, utredningsbefäl vid Trollhättepolisen. Under helgen kommer polisen behålla sin förstärkta närvaro.

ANNONS
|

Texten börjar efter videoklippet.

Strax efter midnatt, natten till fredag, började åter de två grupperingarna att slåss på Kronogården. Det var ett hundratalungdomar,flera av dem hade maskerat sig och utrustat sig med påkar och andra tillhyggen.

– Det är en fortsättning från gårdagens bråk. De sökte upp varandra och slogs så fort de kom åt, säger Rickard Lejon, stationsbefäl vid Trollhättepolisen.

Det var mycket poliser på plats och de fick även förstärkning från övriga regionen.

– Denna gång hade de även bestämt sig för att ge sig på polisen – båda grupperingarna. Ett polisfordon blev sönderslaget och ett annat fick punktering. Det kastades även sten och smällare mot poliser, tjänstehundar och mot varandra.

ANNONS

Läs även: "De ryckte upp och slogs med vägmärken"

Ingen ska dock ha blivit skadad.

– Inte som kommit till vår kännedom i alla fall.

Vid 02-03-tiden på natten lugnade det ner sig.

– Vi har i nuläget ett antal misstänkta och vi har en person anhållen misstänkt för våldsamt upplopp, säger Rickard Lejon.

Sju anmälda brott har kommit in till följd av de båda upploppen.

– Brottsrubriceringarna är grov misshandel, våldsamt upplopp, sabotage och några till, säger Fredrik Brax.

Just nu håller polisen på att utreda händelsen.

– Vi ska bland annat förhöra folk. Vi efterlyser även filmer och om någon sett något. Ring i så fall 114 14, säger Fredrik Brax.

Polisen hari dag haft ökad närvaro i området.

För att möta eventuella oroligheter under helgen jobbar polisen på som man gjort tidigare.

– Vi har fått förstärkning från andra polisområden. Precis som under torsdag och fredag natt kommer det att vara ett förstärkt perssonalläge, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

ANNONS