Mona Sahlin erkänner brott

Mona Sahlins före detta livvakt erkänner nu att han har begått brott då han använt sig av falska löneintyg för att köpa en lyxvåning i Saltsjöbaden. Även Mona Sahlin erkänner sig skyldig till brott, skriver Dagens Nyheter.

ANNONS
|

Även tidigare S-ledaren Mona Sahlin erkänner brott, i samband med att hon skrev ett osant intyg till sin tidigare livvakt, uppger hennes advokat Claes Borgström för Dagens Nyheter.

– Hon underkastar sig ett strafföreläggande. Det betyder att hennes avsikt inte varit att tillskansa sig något eller andra fördelar. Hon trodde att lönen skulle bli den hon intygade, men hon skulle inte skrivit under innan det var klart. Det erkänner hon, säger Borgström till tidningen.

I intyget uppgav Mona Sahlin att ex-livvakten hade en betydligt högre inkomst än vad som var sant.

Hoppas slippa offentligrättegång

Sedan tidigare har den förre detta livvakten erkänt att han gjort sig skyldig till brott. Det skriver Expressen.

ANNONS

Han erkänner att han gjort sig skyldig till brukande av falsk urkund. Han hoppas dock att slippa en offentlig rättegång.

– Han är beredd att underkasta sig ansvaret och ska skriva på ett strafföreläggande givet att åklagaren beslutar så, säger livvaktens advokat Johan Eriksson till Expressen.

Läs också:Mona Sahlin brottsmisstänkt​

Sahlin har erkänt

Det var under förra året som Expressen kunde avslöja attMona Sahlin utfärdat ett falskt arbetsintyg gällande sin tidigare livvakts lön. I intyget skrev Mona Sahlin att livvakten tjänade avsevärt mer än vad han gjorde.

Hon är misstänkt för tre fall av osant intygande.

Läs också:Mona Sahlin förhörd på nytt​

Fick lämna sina poster

Intyget ska livvakten sedanha använt sig av vid ettköpav en lyxlägenhet i det exklusiva området Saltsjöbaden.

Mona Sahlin avgick som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism efter avslöjandet.

Avslöjandet ledde även till att livvaktensenare lämnadesitt arbete som sekreterare på Nationella samordnaren, som ligger under Kulturdepartementet.

ANNONS