Misstänkt mord vid skola i Partille

En man har hittats död i terrängen i närheten av en skola i Partille.

ANNONS
|

Polisen larmades om att man hittat en man avliden i närheten av Skulltorpsskolan Partille. Fyndet gjordes vidklockan 09:15på söndagsmorgonen.

– Han har hittats i terrängen. Vi kan inte utesluta att han utsatts för brott, bekräftar polisens pressinformatör i region Väst, Peter Adlersson.

Omfattande polisinsats

Nu pågår en omfattande insats på platsen. Även polishelikoptern deltar i arbetet för att få en överblick över området.

– Helikoptern är väldigt användbar i sådana här lägen. Den har tagit översiktsbilder på området. Vi har spärrat av för en teknisk undersökning och inlett en förundersökningen om mord alternativt dråp, berättar Peter Adlersson.

Polisen knackar nu dörr i området i hopp om att hitta vittnen som kan hjälpa till att skapa en bild om vad som kan ha hänt.

ANNONS

– Vi har för tillfället tekniker som jobbar på platsen och säkerställer bevis. Det kommer nog ta en stund till, avslutar polisens pressinformatör i Väst, Peter Adlersson.

Personen är identifierad

Vid 15.30 uppger polisen att den döde personen är identifierad. Det är en man i 20-årsåldern, och polisen har konstaterat att han blivit mördad. Kroppen har stickskador från ett okänt föremål.

En anhållen

Under söndagen greps och anhölls en person, skäligen misstänkt för mord.

– Vi har en man i 20-årsåldern anhållen, skäligen misstänkt, säger vakthavande befäl vid polisen i region Väst under måndagsmorgonen.

Vad offret och den misstänkte har för relation är i nuläget inte känt.

Händelsen rubriceras som mord, alternativt dråp.

ANNONS