Johanna Möller leds in i Svea hovrätt vid tidigare för förhandlingar. Arkivbild.
Johanna Möller leds in i Svea hovrätt vid tidigare för förhandlingar. Arkivbild.

Möller hördes på nytt i hovrätten

ANNONS
|

Johanna Möller dömdes mot sitt nekande till livstids fängelse av tingsrätten för de så kallade sommarstugemorden utanför Arboga.

På fredagen förhördes hon under förhandlingarna i Svea hovrätt. Tidigare har rätten till största del hört bandinspelningar från tingsrätten.

Hon vill bli frisläppt och hävdar att hon är oskyldig. Ett bevis för att hon omöjligt kunde ha kört till sommarstugan under mordnatten är att hon har ett genetiskt synfel som gör att hon inte kan köra bil i mörkret, sade hon i hovrätten, rapporterar flera medier. Men hon har varken intyg eller personer som stärker detta.

ANNONS

Hon grät när bandinspelningar med mamman spelades upp och hade stundtals svårt att prata, enligt Eskilstuna-Kuriren.

Nu återstår pläderingar från försvar och åklagare innan hovrätten fattar beslut i fallet. Dom beräknas komma i februari.

TT

Bakgrund: Arbogafallet

I augusti 2015 hittades Johanna Möllers make drunknad på grunt vatten nedanför familjens sommarstuga utanför Arboga.

Avgörande för utredningen om makens död blev beslutet att öppna hans grav. Vid en andra obduktion kunde rättsläkare konstatera att det inte fanns fler än tre kiselalger i makens kropp, vilket tingsrätten anser bevisar att han måste ha dödats på en annan plats än den där kroppen hittades.

En sen kväll ett år senare överfölls Johanna Möllers far och mor med kniv i sommarstugan. Fadern avled och modern skadades svårt.

Möllers tidigare pojkvän, Mohammad Rajabi, har erkänt dådet mot föräldrarna och sagt att Johanna Möller gav honom kniven.

Fakta: Domarna i Arbogafallet

Johanna Möller dömdes av tingsrätten till livstids fängelse. Hon befanns skyldig till mord och försök till mord på föräldrarna, anstiftan till mord på maken samt stämpling till mord i några fall. Dessutom stämpling till grov misshandel i ett fall, grovt bedrägeri, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, givande av muta, urkundsförfalskning och hot mot tjänsteman.

Expojkvännen Mohammad Rajabi dömdes för mord och försök till mord till fängelse i 14 år. Rajabi ska utvisas och förbjuds att återvända till Sverige.

Källa: Västmanlands tingsrätt

ANNONS