Kropp hittad i centrala Göteborg

ANNONS
|

Det var vid 11:20-tiden som SOS Alarm fick in ett samtal om att det hittats en kropp i vattnet vidTysklandsterminalen i Majorna. En omfattande insats inleddes där polis, kustbevakning, räddningstjänst och ambulans deltog.

– Vi har fått ett larm om att det är en kropp i vattnet. Vi är på plats nu tillsammans med polis och ambulans. VI ska hjälpa till att bärga kroppen, bekräftar larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten Storgöteborg.

Hur hittades kroppen?

– Det vet jag inte. Vi fick ett larm från SOS om att en kropp synts i vattnet.

Rör det sig om en man eller kvinna?

ANNONS

– Det har vi inte fått någon information kring ännu.

Operatören understryker:

– Vi kan inte bekräfta att personen är död, men vihar dykare på plats.

"Död man"

Vid polisen kunde man ett slag senare bekräfta att man bärgat en död person på platsen. I övrigt är informationen knapphändig.

–Vi hittat kroppen efter en död man. Den har nu bärgats. Vi vet inte så mycket mer än så nu, säger polisens pressinformatör i Väst, Peter Adlersson.

Så fortsätter han:

– Kroppen transporteras nu med ambulans till sjukhus. Sen ska det genomföras en rättsmedicinsk undersökning av kroppen. Det här kan vara allt från en försvunnen person till ett självmord, menar Adlersson.

Han menar att man nu sätter igång med en serie utredningstekniska åtgärder. Det gäller att slå fast vilken av de teorier som nu finns som kan vara den rätta.

– Vi får titta vilka som varit försvunna i området och så. Det finns lite att jobba med.

I nuläget är polisen emellertid försiktiga med att slå fast någonting alls om fallet. De första åtgärdernas resultat kommer avgöra åt vilket håll utredningen kommer riktas.

– I nuläget finns det ingen misstanke om brott. Vi har alltså ingen brottsrubricering just nu, avslutarPeter Adlersson,polisens pressinformatör i Väst.

ANNONS
ANNONS