En man skottskadades i Jakobsberg i Järfälla kommun norr om Stockholm. Arkivbild.
En man skottskadades i Jakobsberg i Järfälla kommun norr om Stockholm. Arkivbild.

Ingen gripen för skott i Jakobsberg

Ingen har gripits efter skjutningen i Jakobsberg norr om Stockholm. En 17-årig pojke träffades av ett skott i armen, skriver Aftonbladet.

ANNONS
|

Polisen fick strax före klockan 22 in flera samtal om att det pågick skottlossning. Därefter hittades en skadad person utomhus, enligt polisen.

- Vad jag vet är han skottskadad, men inte livshotande, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT.

Vittnen har sagt till Aftonbladet att skotten avlossades från en bil, in i en restaurang. Enligt polisen riskerade fler att träffas.

ANNONS

- Det är mer än ett skott som har avlossats och det finns uppgifter om automatvapen. Vad som helst kunde ha hänt, säger Lennart Pettersson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen, till tidningen.

Flera personer avvisades från restaurangen tidigare under kvällen. Polisen utreder om det kan ha varit motivet.

- Man har avvisat folk från restaurangen, men deras inblandning är inte bekräftad. Det är en uppgift vi kollar upp, säger Lennart Pettersson.

En bil har hittats som kan vara intressant i utredningen, som rör mordförsök. Två parkerade bilar och en byggnad vid brottsplatsen har träffats av skott, enligt polisen.

TT

ANNONS