Han trotsade stormen - och vågorna

L 29 meter per sekund, höga vågor och kaotiskt vatten. Då trivs Christian Cagnard i vattnet med sin jetski. – Man får passa på när det blåser.

ANNONS
|

Under onsdagen förra veckan stormade det rejälti hela Bohuslän. Utanför Lysekil gick vågorna höga och Christian Cagnard tog med sig sin jetski för ett träningspass - mitt i kaoset.

– Jag tränar året om och blir det lite vind är det bra för balans och styrka. Jag är alltid ute när det blåser.

Christian har kört jetski i 12 år och har bland annat ett EM-guld i vattenskoter från förra året. 29 sekundmeter var inte avskräckande för honom.

– Det var ganska sydlig vind och inte så stor sjö. Det är värre när vinden är västlig.

Men det är viktigt att ta på sig rätt kläder.

ANNONS

– Man får vara lite försiktig. Jag kör en tjock våtdräkt, flytväst och hjälm. Ibland har jag använt torrdräkt men skulle den gå sönder kan det bli farligt.

Att åka jetski innebär att man står upp och kör. Något som inte är helt enkelt när det stormar.

– Det krävs en hel del balans och styrka. Man trillar ju hela tiden vilket är lite av grejen. Jag är nästan lika mycket i vattnet som på jetskin. Det hör till.

Tjusningen är också att hoppa över vågorna.

– Det blir inte speciellt höga hopp i stormar, kanske 2-3 meter. Men kör man längs med stränderna på surfvågor kan det bli betydligt högre hopp.

Under onsdagen körde han cirka 30 meter utanför kusten vid Havets hus i Lysekil. Något som förevigades av Ingrid Sandberg som tog flera bilder på Christian när han körde sin jetski.

ANNONS