Grattis Victoria – här är ditt liv i bilder!

I dag fyller kronprinsessan Victoria 39 år. Vi har samlat 39 bilder från hennes liv – ett för varje år sedan födseln 1977.

ANNONS
|

Med åren har frågan om när kronprinsessan Victoria ska ta över tronen ställts allt oftare. Men det kommer dröja, berättade kronprinsessan för något år sedan i en intervju med den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine, somSvensk Damtidninghar översatt.

– Min far kommer att vara statschef i många år. Jag fokuserar på mina plikter som kronprinsessa, säger hon i intervjun.

I samma intervju berättar hon också om hur försiktiga kungafamiljen måste vara med att uttala sig i aktuella politiska frågor.

– Det är därför vi är politiskt neutrala. Det är bra och som det ska vara. Jag ser och tänker saker. Men vissa saker vill jag inte kommentera. Man måste vara försiktigt.

ANNONS

I vanlig ordning kommer kronprinsessans födelsedag även i år att firas vid Solliden på Öland.I år kommer bland annat artisterna Lisa Miskowski, Charlotte Perelli och Frans att uppträda och konfrencier ärKalle Moraeus.

Lagom till födelsedagen har vi grävt i arkivet och samlat 39 bilder från kronprinsessans liv – allt från julfotograferingar, första skoldagen, studenten och giftemålet med Daniel Westling – och allt däremellan.

Victoriastipendiater genom åren

Ishockeymålvakten Henrik Lundqvist är 2016 års Victoriastipendiat. Han är en av många som genom åren har fått ta emot utmärkelsen. Kommer du ihåg vem som blev den första att få priset 1979? Friska upp minnet här!

(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));

ANNONS