Bert, 83, brutalt överfallen i sitt antikvariat

Bert Moberg öppnade sin butik som vanligt klockan 13. En kvart efter öppning blev han brutalt överfallen och rånad i sitt antikvariat.

ANNONS
|

Ändå sedan 1993 har Bert Moberg drivit det lilla antikvariatet på Österlånggatan i Borås. Det har aldrig varit några problem tidigare, men idag chockades Bert rejält, strax efter öppning.

–Jag öppnade prick klockan 13. Kvart över ett kom två män in i butiken. Den ena gick in i lokalerna och brottade ned mig på golvet, berättar Bert Moberg för Göteborgs-Posten.

83-åringen säger att han stod chanslös mot mannen som tryckte ned honom. Samtidigt såg han hur den andra länsade kassan.

–Den andre mannen var framme i affärslokalerna. Jag såg hur han öppnade kassaapparaten och tog pengarna som låg i, återger Moberg.

ANNONS

Så tillägger han:

–Den här som tog ned mig passade dessutom på och tog pengarna ur min plånbok.

Därefter ska männen ha sprungit ut ur antikvariatet. Bert har ingen aning åt vilket håll de försvann.

"Jag mår inte bra"

Totalt ska männen ha kommit över omkring 1 500 kronor. Bert menar att händelsen i sig är värre än den ekonomiska skadan.

–Jag fick inga fysiska skador. Men jag mårinte bra. Jag skulle haft öppet till klockan 18 ikväll, menjag känner mig dålig, mentalt alltså.

Det var inte på tal att hålla öppet efter det inträffade. Bert ringde till att börja med polisen och beslutade sedan hur han skulle gå vidare.

–Poliserna var där och förhörde mig. Jag sa till dem att jag tänkte åka hem och det tyckte poliserna att jag skulle göra.Så jag stängde butiken och åkte hem.

Männen ska var mellan 20-30 år och en av dem hade en mångfärgad jacka. Polis kom till platsen och söktei området efter de misstänkta, men lyckades inte få fast någon.

–Det akuta läget med sökning efter gärningsmännen är över. Det är ingen idé att vi fortsätter så nu håller vi förhör och säkrar spår, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

Efterverkningarna för Bert är kännbara.Han vet inte när han orkar öppna antikvariatet igen.

ANNONS

– Det kanske inte blir imorrn eller i övermorgon, men det ger sig, säger Bert Moberg innan han återgår till att vila sig efter händelsen.

ANNONS