Almir, 5, sa "bajs" till fröken - slängdes ut från förskolan

ANNONS
|

I måndags satt Elissa Mujak, 24, och hennes svägerska Minela Mujak på bussen på väg hem. När de åkte förbi förskolan i Bergsjönsåg de ett ensamt barn ute på gården.

Det var femåriga Almir, Elissas son.

– Jag kollar alltid mot min sons dagis. Då såg vi att min son var själv ute på gården. Först tänkte jag att han var sist in, berättar Elissa.

De hoppade av bussen och gick mot förskolan.

– Vi stod där ute i ungefär fem minuter men han var där själv, det var ingen som öppnade, ingenting.

"Jag har inte lyssnat"

Hon frågade sin son vad som hänt.

ANNONS

– "Jag har inte lyssnat", sa han. Jag sa att han inte får vara själv ute.

Medan hon gick runt förskolan för att komma in på gården gick Almir in i hallen på förskolan.

– När jag väl kom in så såg jag att min son hade världens tårar, det forsade. Min svägerska tog ut honom för att trösta honom och ta reda på vad som hänt.

– Det tog nästan två minuter innan han fick fram att han hade kallat fröken "bajs" och att han var dum och att hon slängde ut honom. Men jag sa att "det spelar ingen roll om du har kallat henne bajs du ska inte bli utkastad", berättar faster Minela Mujak och säger att pojken var jätterädd.

– Det gör ont, fortsätter hon.

"Inte hanterbar"

Medan svägerskan tröstade Almir pratade Elissa med förskolepersonalen.

– Jag frågade varför han var ute själv. "Almir var inte hanterbar", sa hon. Jag frågade varför hon låste ute honom för det. "Jag kan inte hantera honom", svarade hon, berättar Elissa och fortsätter:

– De påstår att de höll koll inomhus. Men det spelar ingen roll de måste vara ute med barnen.

Elissa är orolig för vad som kunde ha hänt.

ANNONS

– Jag hade tårar i ögonen och var hur arg som helst. Jag kan inte förstå att man lämnar ett barn själv ute på en gård. Jag kan inte det, säger hon och fortsätter.

– Det här är inte okej. Man låser inte ute ett barn så. Han kan klättra över staketet och dagiset ligger precis vid en bilväg.

"Svart på vitt"

Elissa tror inte att det var första gången som sonen blev utslängd från förskolan.

– Min son har sagt att han varit själv ute innan men jag har inte tagit detta på allvar men nu fick jag det svart på vitt.

Elissa har haft ett möte med förskolechefen.

– När jag sa att jag skulle göra en anmälan till Skolinspektionen försökte förskolechefen avråda mig flera gånger. Hon sa att vi skulle lösa detta själva. Men jag känner att det är barn som går där. Föräldrar tror att de lämnar sina barn i trygga händer men det blir inte tryggt när de gör så här.

Enligt Elissa vill sonen nu inte vara på förskolan.

– Han vill inte gå till dagis. Det är inte okej. Jag börjar jobba nästa vecka - hur ska jag göra då?

ANNONS

Enligt Elissa är förskolepersonalen som slängde ut hennes son kvar på förskolan men ska ha flyttats till en annan avdelning.

GP har sökt Milza Contreras, förskolechefen för förskolan. Iett sms till GP skriver hon: "Jag kan tyvärr inte uttala mig angående den specifika händelsen då det är under utredning".

ANNONS