Häktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt mot mannen i 50-årsåldern som misstänks för att ha dödat en kvinna och tre små barn i Gårdsten i Göteborg.
Häktningsförhandling i Göteborgs tingsrätt mot mannen i 50-årsåldern som misstänks för att ha dödat en kvinna och tre små barn i Gårdsten i Göteborg.

Åklagaren: "Väntat att han skulle häktas"

Den man som misstänks ha dödat sina tre små barn och deras mor i Gårdsten i Göteborg har häktats.

ANNONS
|

Hon bekräftar att den häktade mannen, som är i 50-årsåldern, är far till de tre barnen.

- Polisen jobbar för full styrka hela helgen och de jobbade sent i går kväll, de skickade protokoll på 300 sidor till mig sent i går och nästa vecka ska obduktionerna ske, berättar hon.

Branden i lägenheten ser Helena Treiberg Claeson som ett försök att dölja morden.

ANNONS

Ställer sig frågande

Mannens försvarsadvokat, Poly Jensell, säger till TT att hennes klient ställer sig helt frågande till anklagelserna.

- Han säger att han inte var på plats när branden startade, men han var i närheten av bostaden sen när han hittades. Anledningen var att han blev uppringd om att det brann och uppmanades att snabbt ta sig hem.

- Han mår inget vidare, han har en otroligt stor sorg att hantera, han har mist större delen av sin familj och dessutom står han anklagad för oerhört allvarliga brottsmisstankar, säger hon.

Efter att parterna redogjort för sin inställning till misstankarna beslutade rådman Eva Ahlsin att resten av förhandlingen ska hållas bakom stängda dörrar. Därefter beslutade alltså rätten att gå på åklagarens linje och häkta mannen.

Ett stort pressuppbåd var på plats under häktningsförhandlingen, väntrummet utanför säkerhetssalen i tingsrätten var fullt av journalister, fotografer och säkerhetsvakter. Några anhöriga syntes inte till.

ANNONS

Mannen var begärd häktad på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för mord i fyra fall.

Stora skulder

Kvinnan och de tre barnen hittades i lägenheten i torsdags morse i samband med att rök trängde ut från bostaden. De hade skador som gjorde att polisen snabbt misstänkte att de utsatts för brott före branden.

Samma dag som familjen hittades döda skulle de vräkas från sin lägenhet i stadsdelen Angered i Göteborg, enligt Aftonbladet. Familjen hade stora skulder och kvinnan, som stod på hyreskontraktet, hade inte betalat hyran på två år.

- Ärendet har pågått ungefär så länge och vi har haft flera möten med dem där socialtjänsten har varit med, säger Anna-Carin Lundblad, uthyrningsansvarig hos Gårdstensbostäder, till tidningen.

TT

ANNONS