Siba stänger butiken för alltid

Vid stängningsdags på fredag låser Siba dörren för gott. Hemelektronikföretaget lägger ner samtliga butiker i landet och har slagit sig samman med Netonnet.

ANNONS
|

De nio anställda i Halmstad är uppsagda och söker nu andra jobb.

– Jag hoppas verkligen att det löser sig för alla. Flera har redan nytt jobb på gång varav två som säljare hos vår granne Severins Möbler, säger Jörgen Westman, platschef på Siba i Halmstad som själv blir restaurangchef när Heagårds Food Court öppnar ett restaurangtorg på nya Eurostop.

Personalen fick beskedet i början av mars och sedan dess har inriktningen varit att sälja ut de varor som inte har levererats tillbaka till varulagret. På måndagen inleddes slutspurten med lockpriser på framförallt tillbehör och spel, och när dörrarna öppnades på morgonen ringlade sig kön lång.

ANNONS

– Vi räknar med uppemot 1 000 kunder i dag, säger Jörgen Westman som har hyrt in Securitas för att upprätthålla säkerheten på p-platsen.

Läs även:Siba i omvandling – stänger i Halmstad

Kunderna Michaela och Mattias Persson hade tänkt köpa en tv till sina barn, men blev besvikna när de såg att tv-hyllorna var helt tomma.

– Men vi passar på att köpa lite annat, säger Mattias Persson som har lagt vinkylare, riskokare och popcornmaskin på lastvagnen.

Marianne Persson däremot hittade vad hon sökte och har varukorgen överfylld med kaffekapslar till espressobryggaren.

– Nu blir det två koppar kaffe så fort jag kommer hem, säger hon.

Företagen gick samman 2015 under koncernnamnet Netonnet Group och är en av de större hemelektronikföretagen i Norden. Det nya varumärket är Netonnet som fokuserar sin försäljning till lagershop där kunderna hämtar sina varor direkt från lagerhyllorna. Sedan ett år tillbaka har Netonnet öppnat tio nya lagershoppar med hemelektronik och i koncernen finns i dag 27 stycken varav tre ligger i Norge.

Fler Siba-butiker i landet står i tur att omvandlas, men Halmstad hör inte till dem.

– Det är lite vemodigt, men företagsledningen anser att vår butik inte har de rätta förutsättningarna för att bli en Netonnet Lagershop, säger Jörgen Westman.

ANNONS

Siba grundades 1951 och har funnits i Halmstad sedan 1989. Lika länge har företaget varit hyresgäst i fastigheten som ägs av Severins Möbler AB med säte i Jönköping. Nu söker hyresvärden efter en lika trogen efterträdare i den 1 400 kvadratmeter stora lokalen. Severins själva är inte i behov av större yta.

– Vi huserar redan på 8 000 kvadratmeter. Samarbetet med Siba har varit fantastiskt, så vi hoppas på en lika varaktig relation med nästa hyresgäst, säger Johan Bilén, butikschef på Severins i Halmstad.

Möbelbutiken ser gärna att hyresgästen anknyter till inredning som kök, eller färg och tapeter.

– Då skulle vi ha draghjälp av varandra, säger Johan Bilén.

Kontraktet sträcker sig till i höst och det finns flera intressenter enligt Stefan Nilsson, vd på Severins Möbler AB.

– Tack vare det utmärkta läget som blir ännu bättre av de planerade nya infarterna till Ryttarevägen, säger han.

ANNONS