Kortbedragare har lurat till sig 100 000 kronor

Kungsbackapolisen utreder just nu flera fall av kortbedrägeri. Flera privatpersoner har blivit bestulna på sin identitet. Bedragarna har kunnat göra kortköp och uttag för över 100 000 kronor.

ANNONS
|

Enligt Kungsbackapolisen rör det sig om någon som beställer kontokort i falskt namn. Bedragaren lurpassar sedan vid brevlådan och stjäl kontokort samt kod när de kommer med posten. Bedrägeriet upptäcks inte förrän pengarna är borta.

Kaj Andreasson, vid Kungsbackapolisen, är mycket kritisk till att bankerna inte har bättre säkerhetsrutiner när de skickar ut nya kort och koder.

Gunnar Lidmer är en av de som råkat ut för bedragarna. Någon har beställt två extrakort från Eurocard och försökt ta ut upp till 60 000 kronor.

- Jag såg att det var ovanligt många räkningar från Eurocard. När jag jämförde kortnummer insåg jag att något inte stod rätt till, säger Gunnar.

ANNONS

Då hade bedragarna redan lyckats komma över 28 000 kronor. Gunnar är inte ensam. Kungsbackapolisen känner till ytterligare sex fall i kommunen. Sammanlagt har bedragarna kommit över mer än 100 000 kronor. Men trots att det första fallet anmäldes för över ett halvår sedan har polisen inte någon misstänkt.

- Jag tycker att de kunde anstränga sig lite mer för att reda ut detta, säger Gunnar Lidmer.

KATHARINA BRUNAT

ANNONS