Ja till beach race i första vändan

Länsstyrelsen godkänner ansökan om beach race på Skrea strand. Förutsatt att eventuella skador på marken återställs.

ANNONS
|

– I huvudsak är villkoren att man ska sköta det på ett snyggt sätt. Tävlingstypen är helt ny i Sverige och därför har vi bett arrangörerna att fotografera platsen efteråt för att se vilken typ av skador som kan uppstå. Det kan hjälpa oss nästa gång om det blir aktuellt med fler tävlingar, säger Tina Risberg som är handläggare på länsstyrelsen.

Överbryggning

Förutom att återställa eventuella skador anges att man inte får köra genom Skrestrandsbäcken (även kallad Kvicksandsbäcken).Där måste någon form av överbryggning ordnas så att det inte körs i vattnet.

Att länsstyrelsen ger dispens för terrängkörning innebär inte att det är klart att evenemanget blir av. Många turer återstår och det lär bli en krokig väg för motorklubben att få igenom tävlingen.

ANNONS

Hårt motstånd

Kultur- och fritidsnämnden ska ta beslut i frågan på sitt nästa sammanträde efter påsk. I och med att socialdemokraterna aviserat att man säger nejoch även flera moderater tycks vara emot tävlingen lär det bli svårt att få igenom för centern som i så fall har 2-5 sett till antalet nämndledamöter.

– Länsstyrelsens ja är i alla fall en öppning och visar att det inte är så galet som S säger. Nu får vi gå igenom alla handlingar och synpunkter och göra en helhetsbedömning utifrån det, säger nämndordföranden Per Johansson (C).

Även om S och M skulle göra en kovändning i frågan och säga ja så är det ändå en bit kvar. Polisen ska i slutändan också säga ja till att evenemanget får genomföras.

Delseger

Tommy Allansson i Motorklubben Falcon som står bakom ansökan är mycket medveten om att det politiskt ser ut att bli svårt att få igenom tävlingen.

– Jag känner ändå att det är en delseger att vi fick den här typen av tillstånd från länsstyrelsen. Ett beslut i rätt riktning och bra för framtiden. Det visar i alla fall att det inte är omöjligt att få köra på stranden.

ANNONS