Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1/2
ANNONS ▼

Helgens recept: Ankbröst med risotto

Månadens recept kommer från Salih Kabasi, köksmästare på Grappa i Varberg.

Svamprisotto med honungsglaserad ankbröst.

Recept:
2 st Ankbröst a ca320g
2-3 st Scharlottenlök
2 st Vitlöksklyftor
4 msk Olivolja
1 dl Vitt vin
3 dl Risottoris
50 g Färskriven parmesanost
50 g Smör
200 g Blandad svamp (färsk)
1dl Ankfond

Tillagning Risotto
--------------------------
1.Börja med att rensa svampen och dela den i lite större bitar.
Fräs svampen på het panna med lite olivolja tills svampen fått lite färg.
Låt svampen vila vid sidan.
2. Fräs och finhacka scharlottenlök och vitlök i en kastrull med olivoljan tills löken blivit mjuk och glansig.
3. Tillsätt risottoriset och fräs det tills riset blir glansig/genomskinligt.
4. Häll i vitt vin och ankfond, går även bra med kycklingfond eller grönsaksfond.
5. Häll i den frästa svampen och vatten då och då under omrörning så det puttrar hela tiden.
6 .Efter ca 20min är risotton klar, stäg av värmen och tillsätt smör och parmesanost.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Tillagning Ankbröst
----------------------------
Sätt ugnen på 150grader.
Snitta fettkappan på ankbrösten och lägg den i en het, torr panna med skinnsidan ner. Sänk värmen något, stek i ca 4 minuter. Vänd och stek i 2 minuter.
Lägg ankbröstet på ett ugnssäkert form,salta och peppra samt ringa över honung.
Ugnsstek i ca 10 min eller till en kärntemperatur på 55grader. Låt vila i ca 5-7minuter innan servering.

MEST LÄST