Vägarna är okej enligt brandkåren

Brandkåren måste naturligtvis komma fram snabbt vid olyckor. Men på Räddningstjänst Väst anser man inte att problemen på väg 153 och 154 är så stora.

ANNONS
|

– Nej, det upplever vi inte att vi gör. Det har aldrig hänt att vi inte har kommit fram, men kanske tar det lite längre tid, säger Mattias Norling som är kvalitetsutvecklare på Räddningstjänsten Väst.

Men tiden måste ju vara jätteviktig för er?

– Absolut, det är ju a och o för oss. Men vi har en så kallad fip-bil, som är mindre och åker före styrkan. Det står alltså för Första insatsperson och kan starta med första hjälpen.

Fip-bilar finns både i Falkenberg och Varberg samt hos deltidstationerna i till exempel Ullared och på Värö. På de mindre stationerna har befälet en sådan bil och åker före styrkan som ska ta sig in till stationen först. I Varberg och Falkenberg finns insatsledare med egen bil.

ANNONS

– Det är någonting vi prioriterar. Vi försöker att vara spridda över området så att någon alltid finns nära, säger Mattias Norling.

Efter varje insats skriver räddningstjänsten en insatsrapport, vilket är den första nivån av utredning. Beroende på hur allvarlig olyckan är kan den utredas i ytterligare tre steg.

– När vi talar om väg 154 och 153 så är ju det statliga vägar. Utredningar om dödsolyckor skickas därför alltid till Trafikverket som tittar på det noga, säger Mattias Norling.

ANNONS