Tvingade anställd att suga på gurka

Chefen knäppte upp den anställdes bh och tvingade henne att suga på en gurka. Det skulle hon tåla om hon ville ha jobbet kvar. Nu döms en man i 45-årsåldern till fängelse.

ANNONS
|

Redan innan kvinnan fick sin anställning hos mannen i Kungsbacka gjorde den nu dömde mannen närmanden. Vid lunchtid en dag i september 2014 initierademannen en lek i syfte att få kvinnan att dricka alkohol. "Det är tur att du inte har skrivit på anställningsavtalet, för jag kan inte lita på dig om du inte kan dricka det här", ska mannen ha sagt till kvinnan som upprepade att hon inte ville dricka. Kvinnan kände sig tvingad och trängd, berättade hon för rätten men var samtidigt mån om att få en anställning.

Efter att ha blivit hotad att inget säga om lekarna somnade hon berusad på en madrass som hennes arbetsgivare hade lagt ut på golvet. När hon vaknade satt mannen på hennes rygg, han hade knäppt upp hennes bh och förde ner sin hand innanför kvinnans byxor.

ANNONS

I behov av ett jobb fortsatte dock kvinnan att komma till arbetsplatsen men snart började mannen med sina lekar igen. Vid ett tillfälle ska han ha tvingat henne att suga på en gurka som han hade satt mellan sinaben. Veckan efter gav han henne en låda med löspenisar. Kort därefter bröt hon ihop och kom inte tillbaka till jobbet.

Mannen nekade till anklagelserna men tingsrätten fäste störsttilltro till kvinnans berättelse och dömde under torsdagenmannen till tre månaders fängelse för sexuellt utnyttjade av person i beroendeställning. Mannen ska även betala 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

ANNONS