Bild: Olof Ohlsson, arkiv 
Bild: Olof Ohlsson, arkiv 

Turistbuss med barn övertänd – E 6 avstängd

En turistbuss med 34 barn har blivit helt övertänd på E 6. Alla barn, samt de tre vuxna som fanns på bussen, är oskadda.

ANNONS
|

Larmet om branden kom klockan 19.49 på lördagskvällen. När de var strax norr om Kvibille ska det ha börjat brinna i motorn på bussen.

– Det är en danskregistrerad turistbuss med 34 barn och tre vuxna, som alla är oskadda. Men bussen är helt övertänd, säger Johan Rosenberg, inre befäl hos räddningstjänsten i Halmstad.

E 6 är nu helt avstängd i norrgående riktning, mellan Kvibille och Getinge, och lär vara det ett bra tag. Räddningstjänsten beräknar att man blir kvar på platsen i minst två timmar till, men det är oklart hur länge vägen kommer vara avstängd.

– Det kommer i alla fall vara avstängt ett tag. Vi får se hur gubbarna på plats väljer att göra, om man försöker släcka den eller bara låter bussen brinna ner. Det krävs ganska mycket vatten för att släcka av den, säger Johan Rosenberg.

ANNONS

– Nu ska vi se om vi kan hitta något bussbolag som kan hämta upp dem och köra dem till Halmstad, eller allra helst tillbaka till Danmark.

Någon färd tillbaka till Danmark blev det dock inte under lördagskvällen, utan skolbarnen blev inkvarterade på ett hotell i Falkenberg.

Trafiken leddes om via gamla E6:an under kvällen.

Trafikverket beräknar att vägen kommer vara avstängd fram till 23.00 på lördagskvällen.

ANNONS