Tre små barn hittades inlåsta i varm bil

Polisen larmades under onsdagen till parkeringen vid Ica Maxi Högskolan. Förbipasserande hade upptäckt tre små barn som satt inlåsta i en varm bil.

ANNONS
|

Larmet kom strax före klockan 16 på onsdagen. Förbipasserande hade sett att tre barn satt inlåsta i en bil på parkeringen.

Enligt polisen var två rutor nedvevade ett par centimeter, men det uppfattades vara väldigt varmt i bilen. Bland annat låg ett spädbarn invirat i en filt.

När polispatrullen kom dit hade en man redan öppnat en dörr med hjälp av ett grillspett. Räddningstjänst fanns då också på plats och ambulans kom senare dit för att undersöka barnen som uppges vara oskadda.

– Jag har inga uppgifter på hur länge barnen var inlåsta i bilen, men det var tillräckligt länge för att en man skulle uppmärksamma det och tillkalla polis. Mannen uppfattade det som så akut att han kände sig tvungen att öppna bildörren, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson, till SVT Halland.

ANNONS

När föräldrarna kom dit uppgav de att de hade varit och handlat. Polisen skrev en anmälan om framkallande av fara för annan.

När det närmar sig sommar och temperaturen stiger får polisen fler och fler larm om både barn och djur som lämnas i varma bilar.

– Just den här typen av ärenden är återkommande varje år, speciellt i sommartid. Nu gick det bra i det här fallet, men tyvärr är det inte alltid så. Det har hänt att såväl djur som barn har avlidit, säger Jenny Widén till SVT.

ANNONS