Tåg inställda på grund av spårarbete

Samtliga av Öresundstågets avgångar är inställda mellan Göteborg-Mölndal från och med lördag natt till och med den 10 augusti. Även andra tåg kommer att drabbas.

ANNONS
|

Detta beror på ett spårarbete som kommer att utföras vid postterminalen.

– Anledningen att vi gör det här är för att vi bygger västlänken så vi ska ta bort ett spår och bygga ett nytt spår och ett antal växlar. Vi ska flytta över trafiken som går till postterminalen till ett nytt spår. Där det gamla spåret ligger är där vi kommer att bygga när vi bygger västlänken så de flyttas inte bara tillfälligt utan permanent, säger Ulf Angberg, kommunikationsansvarig på trafikverket.

LÄS ÄVEN:Extratåg efter Håkan Hellström-konserter

Så här kommer det att påverka resenärerna:

Öresundstågen: De som ska åka mot Halmstad eller vidare till Köpenhamn kommer få åka från Mölndal. Förutom ordinarie lokaltrafik som går till Mölndals station kommer det också att gå ersättningsbussar från Göteborg. Dessa kommer att avgå 15 minuter tidigare än tågens ordinarie avgångstider för smidiga byten till Öresundståget från Mölndal mot Malmö.

ANNONS

Sj: s tåg: kommer under samma tidsperiod att vara inställda mellan Varberg och Göteborg. Bussar kommer att ersätta hela sträckan.

Västtågen: mellan Kungsbacka-Göteborg. Tågen vänder på Lisebergs Station. Ordinarie lokaltrafik kommer gå sträckan Liseberg-Göteborgs central.

Extrainsatta tåg efter Håkan Hellströms konsert: Inte påverkat.

ANNONS