Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/23
ANNONS ▼

”Spanskt” terrasshus är webbens hetaste bostad

10 000 nyfikna personer har redan spanat in Gertrudes och Cais hus, som nu är till salu.

Bostaden på Hyltegatan i Halmstad, som för tankarna till spanska terrasshus, har på den senaste tiden varit den mest klickade fastigheten i Halland bland radhusen på Hemnets hemsida.

Radhuset på Rotorp ritades av det danska arkitektparet Lise och Hugo Höstrup i 1960-talets funkisstil, men bostaden har renoverats vid flera tillfällen.

– Eftersom det är duktiga arkitekter som har ritat huset så har man kunnat anpassa det till modern standard med öppna lösningar, säger Charlotte Renghammar, fastighetsmäklare på Renghammar Mäklarkonsult.

Läs även: Hemma hos Soda-ägarna Sofia Johansson och Kristoffer Eliasson

Budgivningen, som hade ett utgångspris på 4 250 000 kronor, är nu inne i sin slutfas. En del av spekulanterna har varit nyfikna på att se hur terrasshusen ser ut från insidan ända sedan de byggdes år 1964. 

– Det unika med bostaden är att det är ett lättskött boende med fantastisk utsikt som ändå har en begränsad insyn, säger Charlotte Renghammar.

Makarna Gertrude Stenlund Nilsson och Cai Nilsson säger att de har trivts väldigt bra under sina 15 år i huset.

– Vi tittade efter hus i tre år innan vi fann detta, som fyllde alla våra kriterier: Fin utsikt, cykelavstånd till centrum, och lättskötta utomhusytor, säger Cai Nilsson.

Poolen på den brädklädda innergården grävde paret ut på egen hand.

– Vi grävde i en vecka och bar jorden genom huset. Det var ett hårt arbete som betalade sig, för på sommaren använder vi poolen dagligen, säger Gertrude Stenlund Nilsson.

Femrummaren med kök har utgång till uteplatsen både från rummen på bottenplan och genom spiraltrappan i järn, som är i original precis som de blyinfattade rutorna på andra sidan huset.

Badrummet är nygjort och det finns en stor walk-in closet som täcker behovet för de flesta familjerna.

– Men min fru som är i klädbranschen skulle väl egentligen behöva dubbelt så stor garderob, skämtar Cai Nilsson.

Nu flyttar paret sina bopålar till en kustnära bostadsrätt på Öland i stället.

MEST LÄST