Så många sökte tjänsten som vloggare

I början av april utannonserade Hallandstrafiken två ovanliga tjänster. Arbetsuppgiften: video-blogga från smultronställen runt om i Halland. Nu har ansökningstiden gått ut.

ANNONS
|

– Vi var lite osäkra på vad vi hade att förvänta oss när det gäller hur många som skulle vara intresserade av ett sommarjobb som Vloggare, så vi känner oss nöjda med de ansökningar vi fått in, skriver Sofia Andersson, kommunikationsstrateg på Hallandstrafiken, i ett mail till Varbergsposten.

40 ansökningar

Det är i hennes inkorg som alla ansökningar har trillat in den senaste månaden. Sammanlagt rör det sig om 40 ansökningar till sommarjobbet som går ut på att videoblogga från Hallands smultronställen. Filmberättelserna kommer i sin tur att publiceras i Hallandstrafikens kanaler i sociala medier. Nu ska ansökningarna behandlas innan vakansen tillsätts.

ANNONS

– Vi kommer lägga mycket vikt på vad de gjort tidigare, filmer/vloggar som de gjort i tidigare sammanhang. Samt vad de har för intressen för att få en spridning när det gäller olika destinationer i Halland. Vi har även ett önskemål om, eftersom vi söker två stycken som ska jobba var sin månad, att dessa två kandidater har olika ålder och olika intressen för att få olika infallsvinklar i berättelserna.

Det finns dock ett krav på de smultronställen som ska videodokumenteras med hjälp av mobiltelefonen – platserna ska gå att nå med kollektivtrafiken.

ANNONS