Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Så länge stannar högsommarvärmen

26 grader, blå himmel och nästan ingen vind – de kommande dagarna bjuder på riktigt högsommarväder.

Torsdagen var troligen årets hittills varmaste dag på flera håll i landet – inte minst på västkusten. När vädertjänsten Foreca mätte temperaturerna klockan 14 på eftermiddagen nådde både Ullared och Göteborg 26,1 grader och Torup 25,8. Även i Halmstad tickade termometern upp en bra bit över det normala. 

– Det är höga temperaturer för årstiden. Man brukar dra en gräns vid 25 grader och temperaturer över det kallar man för högsommarvärme, säger Erik Rindeskär, meteorolog på Foreca. 

För den som arbetar inomhus under kontorstider kan det kännas retligt att titta ut på solskenet – men misströsta icke! Solen och värmen har tänkt stanna kvar ett tag.

– På fredagen blir det också uppemot 25-26 grader. På lördagen blir det soligt och fint på dagen och på eftermiddagen kan det dra in lite stackmoln men temperaturen håller sig mellan 22 och 25 grader, säger Erik Rindeskär. 

Under söndagen och början på nästa vecka mattas temperaturen av något och hamnar i stället på mellan 14 och 18 grader – mer normalt för årstiden, enligt meteorologen. 

Den som har saknat värmen får alltså ett strålande tillfälle att njuta i helgen – men en lite varning kan vara på sin plats.

Det kanske är läge att plocka fram solskyddsfaktorn?

– Det är ganska höga nivåer av UV-strålning och man kanske är lite blek i huden efter vintern så det är ingen dum rekommendation. 

MEST LÄST