Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/4
ANNONS ▼

Så blir vädret på midsommar

Meteorologen har dyster prognos, men lämnar en liten lucka för glädjebesked.

Det ska dansas små grodorna, det ska grillas och man vill sitta ute hela kvällen utan att frysa. Midsommarafton är kanske den dagen när svenskarna är som mest väderberoende – och med bara dagar kvar till högtiden är prognosen dyster.

– Det har pendlat fram och tillbaka i prognoserna mellan lågtryck, som drar med sig regn, eller högtryck. Tyvärr, för er del, är den senaste tendensen att det blir regn, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca. 

– Lågtrycket kommer in från sydväst och ger ostadigt väder. Det blir uppsplittrat med skurar titt som tätt, fortsätter han. 

Prognosen har pendlat fram och tillbaka, om man vill gripa efter halmstrån kan man ju hoppas att det pendlar tillbaka till sol och värme?

– Ja, det kan det göra. Det är fortsatt osäkert, vilket är typiskt för midsommar, men det lutar åt att det blir ostadigt. 

Början på midsommarveckan bjuder på ganska hyggliga temperaturer med uppåt 20 grader, men det kommer att bli svalare framåt helgen. På midsommarafton kommer temperaturen att nå 16-17 grader. 

Rekommendationen för den som vill fira midsommar utomhus är alltså att se till så att det finns tak att ta skydd under när det behövs, och att ha en kofta redo framåt kvällen. 

MEST LÄST