Arkivbild. BILD: Sigrid Malmgren
Arkivbild. BILD: Sigrid Malmgren

Så blir de nya busskurerna i centrum

Hallandstrafiken byter ut flera nya busskurer i Varberg och Falkenberg. Bland annat satsar de på tillgänglighet för rörelsehindrade.

ANNONS
|

Till att börja med är det 23 hållplatser i de centrala delarna av städerna som får nya, fräschare busskurer.

– Att vänta på bussen är en del av resan. Då känns det viktigt för oss att det finns bra väderskydd så att resenären har komfort under hela resan, säger Yasmine Möllerström Henstam, Kommunikations- och Marknadschef på Hallandstrafiken.

Bytet av dessa 23 busskurer är bara början på Hallandstrafikens långsiktiga arbete med att byta ut gamla hållplatser i länet. Vissa kurer är så gamla som 20-25 år.

– De nya kommer att få vissa tillgänglighetsanpassningar och ledbelysning, säger Catarina Nyberg, infrastrukturchef på Hallandstrafiken.

ANNONS

Det kommer att finnas två handtag på bänken som ska underlätta för personer med svaga ben att resa sig upp. Utseendemässigt kommer de inte att skilja sig avsevärt från de gamla kurerna.

Arbetet kommer att påbörjas i slutet av september och pågå ungefär fyra veckor. Under kommande år kommer man att fokusera på fler busskurer även på landsbygden.

ANNONS