Det finns risk att Societen i Varberg blir rejält blöt under kvällen och natten.
Det finns risk att Societen i Varberg blir rejält blöt under kvällen och natten.

Risk för skyfall under kvällen

Halland kan drabbas av stora regnmängder på kort tid under kvällen och natten. – Det finns risk för översvämning i låglänta områden, säger meteorologen Kristoffer Molarin.

ANNONS
|

Framåt onsdagskvällen ser ett rejält lågtryck ut att dra in över Halland. Och nederbörden kan bli kraftig.

– Det är rätt osäkert hur mycket regn som kommer att falla och var, det kan bli stora lokala variationer. Men det kommer kunna falla upp till 30 millimeter från kvällen och fram till sen natt eller tidig morgon, säger Kristoffer Molarin, meteorolog på Foreca.

Under de senaste dagarna har flera lågtryck växt till utanför svenska kusten, och efter ett lågtryck har nästa följt.

– Det är därför det kan bli så stora regnmängder, eftersom det inte bara handlar om ett lågtrycksområde som regnar av sig och tar slut, säger Kristoffer Molarin.

ANNONS

Regnet väntas dra in över Skåne, Halland, Småland och vidare mot nordost.

– Hur det slår till i Halland beror på om det får en nordligare eller sydligare bana, säger Kristoffer Molarin.Regnet väntas dra in över Skåne, Halland, Småland och vidare mot nordost.

Vädret kan orsaka vissa problem.

– Vid så mycket regn på kort tid finns alltid risk för översvämningar i låglänta områden, till exempel i tunnlar under broar. Källare kan också drabbas. Det gäller att ha lite koll och vara förberedd så man inte blir tagen på sängen, säger Kristoffer Molarin.

Under torsdagen väntas mulet väder med uppehåll. Men sedan vänder det.

– Då kommer ett högtryck växa in som nog ligger kvar i en vecka. Det blir sol och upp mot 20 grader, ibland kanske mer, på dagen. Lite sensommarväder, säger Kristoffer Molarin.

ANNONS