Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/21
ANNONS ▼

Polisen söker med hund efter branden

Den första tekniska undersökningen efter villabranden i Norra utmarken avslutades redan i söndags. Men polisen har varit på plats och gjort en ny undersökning med hjälp av hundar.

Den första undersökningen gav vissa intressanta fynd. Dessa är skickade till analys, men polisen kan ännu inte berätta vad man har hittat.

Man var under onsdagen återigen på plats vid den nedbrunna villan i Norra utmarken för ytterligare en teknisk undersökning.

– Man beslutade sig för att göra ytterligare sök på platsen, men jag vet inte om det beror på vad man hittade första gången eller om man bara ville göra ytterligare en sökning, säger Ulla Brehm, kommunikatör hos polisen.

Det är en omfattande undersökning och det kan dröja flera veckor innan resultaten från analysen är klara.

– Det är inte som en vanlig undersökning där man har ett fingeravtryck och får svar inom en dag, utan det kommer ta tid att gå igenom materialet och analysera det, säger Ulla Brehm.

Polisen tog hjälp av en hund under den andra tekniska undersökningen. Hunden ska ha gjort vissa markeringar, men vad de har markerat på lämnas inte ut i nuläget.

Det var sent i fredags kväll som den våldsamma branden bröt ut i villan i Norra utmarken.

Tidigare har två personer, en man och en kvinna, blivit delgivna misstanke om allmänfarlig vårdslöshet, grovt brott, samt grovt vållande till annans död. Kvinnan är nu avskriven från utredningen. Misstankarna mot mannen, som är i 50-årsåldern, kvarstår dock. Mannen är hemmahörande i Halmstad.

Man misstänker inte att branden var medvetet anlagd.

Ett barn i skolåldern befaras ha blivit kvar i villan och saknas fortfarande.

MEST LÄST