Nalle blev inbyggd i en skåpsockel

"Katten är innanför väggen", ropade dottern i familjen.

ANNONS
|

Byggnadsarbetarna hade lämnat huset i Hyltebruk vid elvatiden i onsdags. Vid tretiden hämtade Monicha Bengtsson sin dotterdotter Erika, 9 vid skolan.

–Hon sprang och letade efter katten men hittade den inte. När vi kom ner i källaren hörde vi hur han jamade, skrek och klöste. Då sa Erika ”katten är innanför väggen”. Hon blev hysterisk, säger Monicha Bengtsson.

–Snickaren trodde att vi skämtade när vi ringde och sa att katten var inbyggd i väggen. Men vi gav oss inte.

Två andra snickare skickades till slut över till villan. Men då var katten tyst.

–De trodde inte på oss men vi i var helt säkra och till slut tog en av dem fram sin mobilkamera och höll in under garderoberna. Då såg han två ögon, berättar Monicha Bengtsson.

ANNONS

–Nalle hade krupit längst in under raden av garderober men rörde sig inte.

Snickarna fick bryta upp en gavel till en av garderoberna men det var först på kvällen som Nalle, som vänt sig upp och ner, kunde dras i bakbenen ut i friheten.

– Han är glad igen. Det är skönt att det blev ett lyckligt slut och att vi inte skulle resa iväg. Det var rena turen att vi kom hem, säger Monicha Bengtsson som passade sin dotter Carins hus.

Byggföretaget har en något annan version.

–Katten har inte blivit inbyggd i en vägg utan i en skåpsockel sedan vi rivit den gamla gaveln dagen innan. Katten hade förmodligen tillbringat natten där men ingen har saknat den, säger företagaren.

–Den här katten är inte som andra. Vi har skrattat väldigt åt det här.

ANNONS