Nästa vecka kommer värmen

Helgen bjuder på växlande väder med ömsom regn. Men den som väntar på sol och värme behöver förhoppningsvis inte vänta så länge till. – Det finns utrymme för torrare och varmare väder under nästa vecka, säger Nitzan Cohen meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Men den som tänkte kicka igång helgen med solsken bör tänka om. Under fredagseftermiddagen förväntas det bli växlande molnighet med inslag av regn. Möjligen kan regnet vara över när kvällen närmar sig, men prognosen för detta är mycket ostadig.

Det är först på lördagsom det kan bli ett besök på på uteserveringen, eller ett häng på stranden. Sol och en temperatur runt 20 grader förväntas det att bli.

På söndag lär vi istället få sitta framför våra tv-apparater igen. Ett lågtryck kommer in, vilket innebär att regnområdet lär hålla i sig under hela dagen. Kvällen kan möjligen avslutas med en kallfront.

ANNONS

När vi får temperaturer över 25 på västkusten är i nuläget tveksamt. Men under nästa vecka ser det ut att komma ett högtryck, frågan är bara hur exakt det kommer utveckla sig, menar Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

– Eventuellt får vi ett torrare och varmare väder med möjlighet till 20–25 grader. Men jag vågar inte ge några definitiva besked än. De som saknat värmen får hålla tummarna, säger han.

ANNONS