Till vänster: Ingela Schönning, pressansvarig vid Kungsbacka kommun. Foto: Kungsbacka kommun (pressbild), Christine Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT (Arkiv).
Till vänster: Ingela Schönning, pressansvarig vid Kungsbacka kommun. Foto: Kungsbacka kommun (pressbild), Christine Olsson/TT och Henrik Montgomery/TT (Arkiv).

"Målerifirman": Bara svenskar på vårt företag

ANNONS
|

På hemsidan uppges att målerifirman bara har svenska hantverkare och att ingen av dem som arbetar där är migranter, invandrade eller adopterade - för att de "håller snyggt".

Företaget har dessutom två Twitter-konton med samma användarnamn.

Många har hört av sig till GP efter att en tweet i dagarna twittrades från målerifirmans twitterkonto. Under en bild som visar flera polisbilar under ett upplopp i Trollhättan svarade kontot, som uppger sig vara målerifirman, med rasistiska påhopp.

Meddelandet är skickat den 16 juni från Stockholm.

På Facebook och Twitter strömmar nu kommentarer från människor som hävdar att företaget inte existerar och att det framgår via företagets tweets.

ANNONS

"Inget samarbete"

Den personen som associeras med telefonnumret på hemsidan har i nuläget inget företag registrerat på sig. Men med ett snabbt sök framkommer samma person i ett annat företagsnamn - som ska ha gått i konkurs2015.

På Bolagsverket finns heller inte målerifirman registrerad.

Enligt hemsidan utgör målerifirman "främst" tjänster inom Kungsbacka kommun.

– Det jag kan säga är att vi gått igenom våra system och vi har aldrig fått enfaktura där i från. Kungsbacka kommun har heller inget samarbete med ett sådant bolag eller något avtal,säger Ingela Schönning, pressanvarig vid Kungsbacka kommun.

"Tar avstånd från sådana åsikter"

På hemsidan hänvisar de till en helt annan målerifirma, med sitt säte i Göteborg, men med en viss verksamhet i Kungsbacka.

– Det är flera som har ringt mig och frågat om det här, jag har ingen aning vad det här är. Vårt företag tar avstånd från sådana åsikter och har ingenting med det att göra. Sådana åsikter ska inte synas överhuvudtaget, säger företrädaren för målerifirman i Göteborg.

Han berättar att det inte finns något samarbete mellan hans egen målerifirma och firman med hemsidan.

GP har vid upprepande tillfällen försökt att söka efter någon företrädare för målerifirman utan resultat.

Enligt Skatteverket finns inget företag registrerat under målerifirmans namn.

ANNONS