Många vill åka tåg i jul – stort tryck på biljetter

Vill du ta järnvägen för att åka och hälsa på dina nära och kära i jul är situationen lika svår som tidigare år. Om inte svårare. Bokningstrycket är större och flera avgångar är redan slutsålda.

ANNONS
|

Det är främst tågresorna till och mellan storstäderna Stockholm, Göteborg och Malmö som redan är slutsålda i SJ:s bokningssystem. Det höga trycket på julresorna känns igen från tidigare år, men i år uppskattar bolaget att jul- och nyårsresandet kommer att öka med 13 procent jämfört med i fjol.

SJ vill därför gå ut med en uppmaning att se över sina planer redan nu.

”Trycket efter resor är högt, och vi ser att fler resenärer än tidigare väljer tåget. För de resenärer som ännu inte hunnit boka sin julresa, är det hög tid att göra det nu. Det finns fortfarande goda möjligheter att fynda biljetter om man har möjlighet att resa på julafton, alternativt torsdagen innan”, säger Tobbe Lundell, presschef vid SJ, i ett pressmeddelande.

ANNONS

21 december är den enskilt största resdagen hos SJ. När HP kollar avgångarna från Halmstad ser det dock ut att finnas lediga platser till både Stockholm, Göteborg och Malmö under flera avgångstider under den populära dagen.

Fakta: Topp 10 – SJ:s mest populära tågdestinationer under julen

1.Stockholm C

2.Göteborg

3.Malmö

4.Uppsala

5.Lund

6.Sundsvall

7.Köpenhamn

8.Östersund

9.Linköping

10.Åre

Topp 10 – SJ: s tågdestinationer som ökat mest i popularitet under julen

1.Umeå (+41%)

2.Norrköping (+21%)

3.Sundsvall (+20%)

4.Uppsala (+19%)

5.Åre (+18%)

6.Köpenhamn (+17%)

7.Göteborg (+17%)

8.Östersund (+16%)

9.Gävle (+14%)

10.Helsingborg (+12%)

Källa: SJ

ANNONS