Lastbilsolycka orsakar stopp

Under natten väjde en lastbilschaufför för ett rådjur på riksväg 41 mellan Horred och Veddige i Varberg. I samband med väjningen välte lastbilen och blockerade hela vägen.

ANNONS
|

Olyckan inträffade strax innan 03.30-tiden på måndagsmorgonen, efter att lastbilschauffören väjt för ett rådjur.

- Det resulterade i att lastbilen nu ligger över hela vägen och har vält, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Lastbilen stod vid 05.30-tiden fortfarande tvärs över vägen med släpet i diket, och kommer att påverka morgontrafiken kraftigt.

Tvärstopp i morgontrafiken

- Det är fortfarande tvärstopp på riksväg 41, och kommer ha stor påverkar på morgontrafiken. Trafiken kommer att ledas om under morgonen, säger Johan Josarp.

Hur länge lastbilen kommer blockera vägen är i nuläget oklart, men enligt Trafikverket kommer vägen öppna för trafiken "senare under dagen". Trafikverket meddelade vid 06.30-tiden att riksväg 41 är helt avstängd under morgonen i båda riktningarna och att det kommer påverka hela sträckan mellan Varberg-Borås.

ANNONS

Föraren klarade sig utan fysiska skador i samband med olyckan.

Bärgningsarbete kommer ta tid

Vid 07.30-tiden meddelade polisen att man hade börjat släppa på trafiken på riksväg 41 växelvis, och att bärgningsbil nu var på platsen.

Det finns dock fortsatt ingen prognos på hur lång tid bärgningsarbetet eller trafikstörningarna kommer pågå. Trafikverket meddelar också att man kommer att stänga vägen igen, när bärningsarbetet påbörjas.

ANNONS