Långa köer på E 6 efter lastbilsolycka

Strax efter lunch körde en lastbil med släp in i mitträcket på E6:an mellan Mellbystrand och Skottorp. Vid 17.50 meddelade Trafikverket att alla körfält på platsen öppnats upp igen.

ANNONS
LocationSkummeslövsstrand||

Räddningstjänsten fick larmet klockan 13.05 på torsdagen. Ingen person kom till skada vid singelolyckan, som inträffade i södergående körfält mellan Mellbystrand och Skottorp. Däremot blev det kraftiga störningar i trafiken.

Räddningstjänsten kunde efter cirka 40 minuter öppna upp ett körfält i båda riktningarna, men fortfarande två timmar efter olyckan var det jättelånga köer, uppger Pelle Pettersson, räddningsledare på platsen.

– En lastbil med släp har kört ner stolpar och vajerräcke på nästan hundra meter. Den ställde sig grensle över mitträcket, säger Pelle Pettersson.

– Bärgaren kan fortfarande inte säga om det kommer att ta en timme eller tre timmar. Trafikverket löser avspärrningarna själva från och med nu, och samtliga räddningsresurser lämnar, säger Pelle Pettersson till HP klockan 15.

ANNONS

Vid 17.50 meddelade Trafikverket att alla körfält är öppna igen.

Vad som orsakade avåkningen in i mitträcket är oklart. Före olyckan fick polisen samtal om att en lastbil körde svajigt i södergående körriktning.

ANNONS