Läkarbesök på nätet fortsätter på prov

ANNONS
|

Under sommaren har Region Halland testat att låta några patienter som sökt vård få hjälp av läkare på internet i stället för ett ordinarie läkarbesök. Nu vill Närsjukvården Hallands 24 vårdcentraler prova arbetssättet under en längre tid för att bättre kunna avgöra vilken effekt projektet har fått på vården.

–Vi ser fördelar med det nya arbetssättet i den utvärdering som nu pågår.Det ger en ökad tillgänglighet till vården och en bättre flexibilitet för våra invånare när de söker vård. Men samtidigt är underlaget litet. Därför har jag av driftnämndens ordförande fått i uppdrag att ta fram ett bredare analysunderlag som en del i hur digitala möten kan utveckla dagens vårdmöten,säger Kjell Ivarsson förvaltningschef Närsjukvården Halland i ett pressmeddelande.

ANNONS

Vårdcentralerna kommer därför att på prov fortsätta erbjuda läkarkontakt på internet fram till årsskiftet.Framförallt gäller erbjudandetpatienter med symptom på infektionssjukdomar, hudproblem eller som vill förnya sina recept. Dessa har då fått hjälp genom sajten mindoktor.se.

ANNONS