Kvinna anhållen misstänkt för Kungsbackamord

En äldre kvinna hittades död i ett hus i Kungsbacka under tisdagseftermiddagen. Under natten mot onsdag anhölls en medelålders kvinna misstänkt för mordet.

ANNONS
|

Omständigheterna runt platsen där den mördade kvinnanhittades samt utanför huset väckte polisens misstankar under tisdagen. En förundersökning gällande mord alternativt dråp inleddes.

LÄS OCKSÅ:Misstänkt mord i Kungsbacka

– Sent igår kväll greps och anhölls en kvinna i 50-årsåldern misstänkt för mord. Hon anhölls strax efter klockan 23, sa polisens pressinformatör i Väst, Peter Adlersson, under onsdagsmorgonen.

Rättsläkare och tekniker undersökte kvarlevorna och platsen under tisdagen. Under tisdagskvällen genomfördes dörrknackning i området.

– Den här kvinnan som hittades död är inte till fullo identifierad, men troligtvis rör det sig om en kvinna i 75-årsåldern. Nu har vi konstaterat att hon bragts om livet, fortsatteAdlersson.

ANNONS

Han understryker att man har en god uppfattning om vem den döda kvinnan är. Trots att hennes identitet ännu inte bekräftats med rättsläkare och tandkort.

Ni är säkra på att hon avlidit till följd av yttre påverkan?

– Ja, spåren som säkrats tyder på det. Under dagen fortsätter våra utredningsåtgärder, avslutade Peter Adlersson.

Polisen är förtegen om detaljerna kring dödsfallet. Detta eftersom man inte kan utesluta att fler vittnen kommer att kallas och man vill inte riskera att påverka deras vittnesmål.

Kvinnans advokat berättar att förhör med kvinnan kommer att hållas under onsdagseftermiddagen. När GP är i kontakt med honom har han inte träffat sin klient än och han vet inte hur hon ställer sig till misstankarna.

ANNONS