Klas tar över efter Klas som ny polischef

Hallands tidigare länspolismästare, Klas Johansson, blir ny chef i region Väst.

ANNONS
|

Rikspolischefen Anders Thornberg från Halmstad har utsett Klas Johansson till ny chef för Polisregion Väst. Han efterträdde den tidigare chefen, Klas Friberg, redan i mars men har fram till utnämningen varit tillförordnad chef.

– Jag är stolt över att ha fått rikspolischefens förtroende och jag kommer att göra allt som står i min makt för att regionen ska fortsätta att vara väl framme i arbetet för att öka tryggheten och minska brottsligheten, säger Klas Johansson i en kommentar till utnämningen.

– Vi har en bra verksamhet, inte minst när det handlar om metodutveckling och att vara drivande i samarbete med övriga aktörer i våra utsatta områden, fortsätter han.

ANNONS

Klas Johansson driver också arbetet med att polisen ska vara en attraktiv arbetsgivare och för att organisationen ska kunna locka till sig nya medarbetare. Arbetsmiljön, både den fysiska och den psykosociala är viktig, liksom en uppvärdering av polisyrket som ska synas i lönekuvertet.

Han är ett bekant ansikte för många inom organisationen. Före utnämningen var han regionpolischef i område Nord, men har också ett förflutet i Halland.

Johansson tog över uppdraget som länspolismästare i Halland när hans företrädare Ulla Ardermark Paulsson sade upp sig sommaren 2010. Han var tidigare operativ chef i länet.

Efter åren i Halland blev Klas Johansson länspolismästare i Skåne. Han har arbetat inom polisväsendet i 36 år.

ANNONS