Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/2
ANNONS ▼

Kidnappningen i Kungsbacka: Slagen och bunden med livrem

Fem personer åtalas för inblandning i en kidnappning i Kungsbacka i våras. De misstänks även för utpressning, grov misshandel och övergrepp i rättssak mot samma 20-åriga kille. - Jag var livrädd, säger offret i förhör.

Fyra av de som ställs inför rätta – en man i 50-årsåldern, två yngre män och en kvinnan – har enligt åklagaren ingått i den konstellation som gjort sig skyldig till människorovet.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De ska ha fört bort en yngre man i 20-årsåldern, bundit hans armar med en livrem och spärrat in honom i ett rum, för att få honom att betala en påstådd skuld.
 

Krävdes på 30 000 kronor

Inlåst tvingades offer ta emot sparkar och slag och fick krav riktade emot sig på 30 000 kronor.
Resultatet av de fysiska angreppen blev sårskador, svullnader, blånader samt fraktur i ansiktets skelett och dessutom en fraktur på näsan.

Allt detta hände mellan den 28 april och den 29 april, en kväll då samtliga involverade från början umgicks men där det efter ett bråk spårade ur.

Ett par månader senare, när polisanmälan gjorts och de fyra övriga precis anhållits, skickade den femte individen meddelande via Messenger till en av offrets kompis.

Där uppmanades han att inte medverka i polisens utredningen.

"Det kommer inte att sluta bra, det du har gjort är långt över gränsen. Det du har gjort nu är långt över gränsen", stod det bland annat i konversationen.
 

Påstådd knarkskuld

Upprinnelsen till dåden var en situationen där en av de åtalade hävdade att målsäganden snott en påse marijuana av honom.

Den hade dock, enligt 20-åringen, planterats i hans jackficka av någon av de andra i lägenheten.

Ynglingen drogs ut och misshandlades svårt utanför ishallen i Kungsbacka. Gänget hotade även med att kasta ner honom i ett vattendrag i närheten. En av dem urinerade också på honom.

Mannen, som bötats med 30 000 kronor, tvingades ringa runt till sin familj, sin syster och till en vän för att få ihop pengarna.

När det inte gav omedelbart resultat, fördes 20-åringen till ett hus i ett bostadsområde i de södra delarna av Kungsbacka.
 

Slagen varje timme

Under hela natten blev han, enligt egen utsago, slagen. Det skedde varje timme.

– Det var knytnävsslag mot ansiktet. En av killarna förklarade att om jag inte fixade fram de här 30 000 så kommer det bara bli värre än vad det är nu. Det skulle komma andra som var betydligt värre än vad han och hans kompisar, säger 20-åringen i förhör.

På morgonkvisten, när de misstänkta börjat bli trötta, smet offret ut ur fastigheten, kastades sig utan att betala ombord på en buss söderut och sökte upp en kompis i Halland.

Alla fem misstänkta nekar i förhör till anklagelserna.

MEST LÄST