"Kan inte fatta vad jag såg"

Helena Röjgren från Varberg blev ögonvittne till dådet på Drottninggatan i Stockholm.

ANNONS
|

En av dem som blev ögonvittne till händelsen på Drottninggatan var Helena Röjgren från Varberg. Hon satt i en bil på Mäster Samuelsgatan och skulle korsa Drottninggatan.

– Det blev rött ljus för oss, så vi satt och väntade. Rätt som det var kom den här stora lastbilen, en meter framför oss, till höger om min bil och kör rakt in i Åhlénshuset. Jag tror jag såg en kille som blev påkörd, men jag kan fortfarande inte fatta vad jag såg.En del människor började springa och andra stod bara stilla, säger Helena Röjgren.

Händelsen inträffade strax innan klockan 15.00 på fredagseftermiddagen. Enligt Aftonbladet ska lastbilen ha stulits. Efter att lastbilen kört rakt in i huset uppstod kaos på platsen.

ANNONS

– Det blev långa bilköer och vi kunde inte ta oss därifrån. Till slut kände vi att vi var tvungna att ta oss från bilen och jag var superstressad och klättrade ut genom fönstret. Jag har barnlås på dörren och just då kunde jag inte tänka på hur jag skulle få upp dörren. Vi sprang in i en butik som släppte in massor av folk.

Efter en stund återvände Helena Röjgren och hennes vän till bilen och kunde sakta men säkert börja ta sig från centrala Stockholm. När HN når henne är hon skärrad.

– Det är overkligt, helt sjukt. Trots att det var en timma sedan så klappar hjärtat fortfarande.

ANNONS