Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies
Prova

Ligg på Plus från start - hela innehållet för 1 kr Fri tillgång till all lokaljournalistik.

1/5
ANNONS ▼

Hunden Konrad älskar alla – bjuder på fest

Det är dags för hundfest igen. Labradoren Konrad Pethrus bjuder återigen in till julgransplundring med pompa och ståt. Drygt 50 hundar väntas komma. – Båda jag och Konrad har fått många nya vänner, Konrad älskar alla, säger Agnetha Pethrus, matte till Konrad.

Den 13 januari bör hundar, eller kanske snarare deras ägare, skriva in en notering i sin kalender. Då är det nämligen dags för fest hos hunden Konrad utanför Kungsbacka, vilket Konrad informerar om på sin Facebook.

– Vi tvåbeningar ska äta gulaschsoppa och hundarna ska få röja i trädgården. Det blir en dag med superröj och sedan kommer Konrad sova i nästan en vecka för att han blir så trött efteråt, säger Agnetha Pethrus.

GP har tidigare skrivit om Konrads återkommande sommarfester. För de har blivit lite av en tradition att Konrad håller i just festligheter.

– Det började med att jag skapade ett konto på Facebook i Konrads namn och gjorde ett inlägg om att vi skulle ha en julgransplundring och bjuda in hundar och deras familjer, sedan har det rullat på. Nu har det gått ett par år och vi har i stället sommarkalas, har matte Agnetha Pethrus, tidigare berättat för GP.

Julgransplundring väntar

Men nu handlar det alltså om ett evenemang i juletid. 

– Hundarna kommer att få tömma granen på hundkex och morötter och sedan får respektive hundars mattar ge mer mat, då en del av hundarna går på diet, berättar hon.

45 personer är gränsen för plundringsfesten – alltså drygt 50 hundar, beroende på om familjer att flera hundar att ta med.

– Jag tycker att det är kul att fylla gården med både hundar och människor. Jag älskar hundar och jag älskar att ordna kalas, säger Agnetha Pethrus och fortsätter:

– Båda jag och Konrad har fått många nya vänner, Konrad älskar alla.

"Gäller att vara ute i god tid"

På sommarfesterna har det varit tydligt att labradorer är en särskilt festsugen ras. Men alla är välkomna, meddelar Agnetha.

Nu kvarstår mycket planering och inhandling av diverse saker för att kalaset ska gå i lås i början på januari.

– Det gäller att vara ute i god tid. Det är saker som måste inhandlas och en massa förberedelser. Alla hundar som vill komma måste ha anmält sig till Konrads Facebook, säger hon.

MEST LÄST