HN minglade med läsarna

Hallands Nyheter gav sig ut på stan för att prata med läsarna. Det blev succé både i Varberg och Falkenberg. – Kul att så många kom, säger Cecilia Frisk, redaktionschef på HN.

ANNONS
|

En strid ström av besökare kom till HN:s mingel utanför Falkenbergs Sparbank på lördagen.

För att smaka på pepparkakor och glögg, prata tidning och testa sina kunskaper i halländska.

Läsarna är väl medvetna om att det är extremt tuffa tider för branschen nu.

– Generellt är folk trevliga och uppskattar att vi är här. Väldigt många har sagt att det är klart att vi ska kämpa på. För att de tycker det är viktigt med lokala nyheter, säger HN:s chefredaktör Viveka Hedbjörk.

En vanlig kommentar var att falkenbergarna tycker att det är för lite material därifrån i förhållande till Varberg.

ANNONS

– Den skillnaden är marginell och beror på att Varberg är en större stad och att det är mer annonser på deras sidor, förklarar Viveka Hedbjörk.

I HN:s tält på Torggatan i Varberg var det många som stannade till för en pratstund under lördagen. Redaktionschefen Cecilia Frisk hade fullt upp med att svara på frågor och tyckte det var väldigt roligt att prata med läsarna.

– Det har varit en jättespännande dag. Mycket positivt om tidningens innehåll och många kloka synpunkter om vad vi skulle kunna jobba vidare med. Men även konkreta tips på vad vi borde granska och bevaka har kommit in.

Det bästa med Hallands Nyheter, vilket inte är speciellt förvånande, tycker läsarna är det lokala materialet.

– Vi har en viktig roll som bevakar Varberg och Falkenberg. Det är ingen annan som gör det lika mycket, konstaterar Cecilia Frisk.

ANNONS